Live quiz software

Live quiz software voor interactie en beleving

Tijdens een (online) evenement kun je gemakkelijk met een interactieve quiz spelelementen inbouwen om voor energie en verbinding te zorgen met je publiek. Test bijvoorbeeld de kennis van je publiek aan het einde van je evenement door een aantal onderwerpen terug te laten komen waarover is gesproken. Of begin juist je evenement met een quiz om te kijken wat ze al weten over het onderwerp waar het evenement over gaat.

De quiz werkt simpel. Deelnemers kunnen met hun telefoon of laptop inloggen in de Buzzmaster-tool en vervolgens direct de quizvraag beantwoorden die klaarstaat. Er zitten drie soorten quiz vragen in de Buzzmaster tool.

  1. Meerkeuze/Multiple choice-vragen
  2. Open vragen
  3. Vragen met een kaart of afbeelding

Meerkeuze/Multiple choice-vragen

De klassieke quiz vraag is en blijft toch de meerkeuze vraag. A, B, C, D. Welke van deze vier antwoordmogelijkheden is het juiste antwoord op de vraag. De deelnemers kunnen zelfs gokken als ze het antwoord niet weten.

Live quiz software voor energie en beleving tijdens jouw evenement

 

Open quiz vragen

Stel een open vraag tijdens de quiz en laat deelnemers hun eigen antwoord kiezen. Na het intypen van het antwoord kunnen de deelnemers zelf op ‘verstuur’ klikken om hun antwoord in te dienen.

interactieve quiz

Kaarten/Afbeeldingen

Gebruik de kaarten/afbeeldingen feature om deelnemers tijdens de quiz een bepaald punt op een kaart of afbeeldingen aan te wijzen. Waar ligt Amsterdam op de kaart van Nederland? Waar op de wereld staat ons grootste kantoor? Heb je een medisch congres? Laat deelnemers dan bijvoorbeeld een plek op het lichaam aanwijzen waarvan zij denken dat dat het juiste antwoord is.

interactieve quiz

De eindscore

We willen natuurlijk wel weten wie er gewonnen heeft. Laat na iedere ronde van het evenement de tussenstand zien om de spanning er een beetje in te houden. En aan het einde de eindscore om de winnaar bekend te maken. We kunnen de score op twee manieren laten zien; individueel en per groep. Laat bijvoorbeeld de verschillende afdelingen van je bedrijf of branches tegen elkaar strijden om de winst.

 

 

Tips voor de perfecte interactieve quiz

 

  1. Zorg voor ‘interactieve vragen’

Wat we hiermee bedoelen is dat de vragen ook leuk moeten zijn voor het publiek. Stel geen vragen waarin je informatie wilt ‘zenden’. Stel jezelf de vraag: wat zou ik een leuke vraag vinden om te beantwoorden in de quiz.

2. Gebruik content

Gebruik content om een echte beleving te creëren. Gebruik interessante video’s, muziek/audiofragmenten, foto’s etc. die relevant zijn voor de vragen. Zo blijft het afwisselend en behoudt je de energie.

3. Het hoeft niet altijd leerzaam te zijn

Tijdens congressen en evenementen willen we vaak dat de bezoeker iets leert. Maar soms is het juist ook fijn om even uit de leerbubbel te gaan door wat entertainment toe te voegen. Maak van de quiz bijvoorbeeld een pubquiz om even een luchtig moment in te bouwen zodat iedereen weer vol energie verder kan.

Meer Buzzmaster features

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op