Ondernemen in tijden van Corona

Ondernemen in tijden van Corona met de ondernemers van GoFastFoward

What’s in a name: GoFastForward (GFF). Dit bedrijf heeft 1 doel: ondernemers helpen bij hun groei. Dit doen ze in de vorm van verschillende activiteiten en groei programma’s maar tegenwoordig ook in de vorm van webinars. GFF nodigde ons samen met Sander Schimmelpenninck uit om voor een energieke en inspirerende sessie te zorgen. Sander zorgde voor de presentatie en Buzzmaster Michel zorgde als co-host voor de interactie met de mensen thuis. 

Concept

Ondernemen in tijden van Corona

Opdrachtgever

Go Fast Forward

Diensten

CO-HOST
BUZZMASTER-TOOL
PROJECTMANAGEMENT

Door als co-host plaats te nemen in de uitzending werd de Buzzmaster als het ware de stem van het publiek dat op afstand meekeek. Zo konden wij er voor zorgen dat precies op het juiste moment, de juiste vraag van de mensen thuis werd gesteld. Zo blijft de interactie niet ‘slechts’ bij het inzetten van een tool en zorg je dat de deelnemer thuis ook echt onderdeel wordt van het gesprek.

 

corona ondernemen

Fotografie: RAP Fotografie

 

Ondernemen in tijden

van corona

 

De afgelopen tijd stond en staat natuurlijk in het teken van de corona pandemie. En dan voornamelijk de gevolgen daarvan. Tijdens het jaarevenement van GoFastForward keken honderd ondernemers vanuit huis mee. Onze Buzzmaster-tool werd ingezet zodat de ruim honderd ondernemers die mee keken hun vragen aan de top ondernemers in de uitzending konden stellen. Daarnaast werden de deelnemers na ieder segment het vuur aan de schenen gelegd met een aantal quizvragen. De winnaar die de mooie fles champagne kreeg werd aan het einde bekend gemaakt.

Aanpassen aan omstandigheden 

Elske Doets, van Doets, Reizen mocht aftrappen. Als ondernemer in de reisbranche heeft zij het zwaar te verduren gehad. De reisbranche kwam plotseling stil te liggen en voor een flink deel van de medewerkers betekende dat het einde bij Doets reizen. Zelf heeft Elske niet stilgezeten. De tijd die vrij kwam heeft zij besteedt aan een nieuwe missie: het bestrijden van de toenemende eenzaamheid onder een groeiende groep ouderen. De start-up BuddyBold was geboren! Het idee is dat jongeren als bijbaantje ouderen bezoeken om ze gezelschap te bieden. Zo laat Elske zien dat oplossingen in de zorg eenvoudig kunnen zijn, zonder bureaucratische rompslomp. 

Ondernemen vergroot je netwerk

De tweede spreker was Victor Knaaps van MediaMonks. Hij vertelde vol enthousiasme een flink aantal anekdotes over de bijzondere mensen die hij heeft leren kennen tijdens zijn ondernemersreis. De deelnemers waren vooral nieuwsgierig naar alle grote internationale namen zoals Elon Musk waar hij mee samenwerkt. Inspirerend? Absoluut!

En de ondernemers zelf?

En de ondernemers zelf? Hoe hebben zij het corona jaar ervaren? De meeste van hen zaten in de zakelijke dienstverlening of specialiseerde zich als digital agency of op SaaS. Voor veel van hen was het een leerzaam jaar. Zo vertelde Dirk-Jan dat het jaar ‘Energizing’ was voor hem. Maarten heeft lekker ‘Doorgebeukt’ terwijl Aeron het jaar als ‘De Python van de Efteling heeft ervaren. Anderen vertelde dat het vooral veel ‘creativiteit’ en ‘kansen voor transformatie’ bracht. 

Alle reacties die binnenkwamen resulteerde in deze wordcloud waarin we zien dat de meeste ondernemers het gelukkig als een ‘Leerzaam’ jaar zagen.

 

ondernemen corona

 

Door het gesprek op gang te houden konden we voor echte verbinding zorgen met de deelnemers thuis. De quiz zorgde voor entertainment en de vragen van de deelnemers aan de sprekers zorgden voor de inhoud. 

Succes aan alle ondernemers. Hopelijk brengt het komende jaar alle ondernemers net zoveel of misschien nog wel meer kansen!

Deel

quote-img

Met Buzzmaster haal je niet alleen een interactieve tool naar je event, maar ook de expertise & advisering over het totaalpakket van eventmanagement/eventtechniek. Zij denken met je (de opdrachtgever) mee van A tot Z. Een aanrader om mee te werken!

Emma de Jong

Go Fast Forward

quote-img

Al 7 jaren zetten wij, de Klantenservice Federatie, Buzzmaster in voor het KSF Jaarcongres: een vaste prik en dat is niet voor niets. Voor ons is het de perfecte manier om écht je publiek en haar kennis te betrekken en te activeren tijdens het event. Sámen weet je veel meer, en Buzzmaster geeft die kennis dat je samen in huis hebt podium. En zeker niet onbelangrijk: altijd leuk om samen te werken met deze club.

Susan Soleimani

KSF | Klanten Service Federatie

quote-img

Buzzmaster is dé manier om de interactie op te zoeken tijdens virtuele sessies. De combinatie van het platform en hun hosts zorgen ervoor dat virtuele sessies samen met de deelnemers vormgegeven worden. Buzzmaster zorgt voor een dynamiek en interactie die op een andere manier niet mogelijk is.

Sydney Brouwer

Spreker | Auteur | Podcast host

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op