Defensie HR-Festival

Als één van de grootste werknemers van Nederland is HR een belangrijk onderdeel van het Ministerie van Defensie

Het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) organiseerde een evenement voor de eigen HR-mensen. Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland, dus als HR er ergens toe doet, dan is het daar. Wij werden uitgenodigd door Defensie om samen met het inhoudelijk het HR-festival neer te zetten.

Concept

HR Festival

Opdrachtgever

Defensie

Diensten

Dagvoorzitter
Co-Host
Buzzmaster-tool
Podcast

Inhoud

 

Het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) organiseerde een evenement voor de eigen HR-mensen. Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland, dus als HR er ergens toe doet, dan is het daar.

Met een dagvoorzitter van BuzzMaster en een BuzzMaster sidekick zorgden wij ervoor dat de bezoekers zo veel mogelijk betrokken werden. Tijdens het plenaire programma gingen we in gesprek met de zaal over de toekomst van HR en konden bezoekers vragen stellen aan de sprekers. 

In de 24 uur rondom het evenement werd ons WhatsApp-platform 24Hours gebruikt om met de bezoekers te communiceren. We begonnen met een appje op de dag van tevoren: Ben je er morgen bij? (Grappig detail: veel meer dan bij elk ander evenement reageerden Defensie-mensen met “Ik heb me opgegeven, dus ik ben erbij.”) Tijdens het evenement stuurden we af en toe een berichtje. Van informatie over de workshoprondes (“hier moet je zo zijn!”) tot tips over andere leuke activiteiten tijdens het evenement (“vergeet niet om hier en hier langs te gaan!”). 

Gedurende de dag namen we een podcast op waarin we sprekers en collega’s interviewden over de belangrijkste thema’s van de dag. Die monteerden we ter plekke en konden hem daardoor direct na afloop via WhatsApp delen. Leuk voor in de auto naar huis én interessant voor degenen die er niet bij konden zijn! 

 

Deel

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op